Snehzi

Handmade with love

Snehzi Holding BV is opgezet om de bedrijfsovername van TIticaca te creëren.

Na een vriendschappelijke overname gaan we in 2021 door met de verkoop van de bijzondere goeden uit Peru.
De producten brengen licht hoop en liefde in de wereld en kunnen dienen als huisdecoratie, cadeaus voor feestdagen of een opkikkertje voor iemand die het moeilijk heeft. 

Originele cadeaus

Snehzi verkoopt een breed assortiment originele cadeaus, waaronder vingerpoppen, geluksflesjes, talrijke sieraden, kinderkleding, kerstversieringen en huisdecoratie. Het liefdevolle handwerk, de prachtige kleuren, mooie materialen en originele ontwerpen zijn kenmerkend voor onze stuk-voor-stuk met de hand gemaakte producten. Onze producten worden gemaak hoog in de Andes. Aan de vruchtbare oevers wonen veel van onze producenten.

Meer-waarde

Snehzi creëert inkomsten voor zelfstandige en kleinschalige producenten; zo vermindert de armoede in onze wereld. Dat drijft en motiveert ons.Wij betalen een volwaardige prijs en streven naar een langdurige band met de makers, waardoor zij de mogelijkheid krijgen om zich niet alleen staande te houden, maar zich ook te ontwikkelen. Vanzelfsprekend is er bij ons geen sprake van kinderarbeid.In ruil voor de meerprijs van 30% tot 100% leveren de makers producten waar zij met aandacht en plezier aan hebben gewerkt en dat ziet u terug in de prachtige kwaliteit!

13 + 4 =

Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via snehzitradingbv@gmail.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met snehzitradingbv@gmail.com. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

 

Levertijd & verzendkosten

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 16.00 uur worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van uw bestelling iets langer duren. Op de productpagina staat een indicatie van de levertijd. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij u hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:

vanaf €3,95 voor bestellingen die door de brievenbus passen
vanaf € 6,95 voor bestellingen onder de € 75,-

Gratis voor bestellingen vanaf € 75,-

Levering verloopt via de postbode of pakketbezorger van Postnl, DPD of GLS. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar snehzitradingbv@gmail.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

Betaalmethodes

U kunt uw bestelling op verschillende manier betalen. Momenteel bieden we de volgende betaalmethodes aan:
– Ideal
– Overboeking

-Contante betaling in de winkel

We kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen

– R. Reagan